Telegramvägen

Parhus, radhus & minivilla

Område
Saltsjö Boo/Nacka
Adress
Telegramvägen 18, Nacka
Säljstart
Pågår

Rumsintervall: 3-5 rok

Storlek: 50-152 m2

Arkitekten har ordet.
Ett stenkast från utmärkta kommunikationer och med direkt närhet till Stockholms innerstad hittar man Telegramvägen i Saltsjö Boo. På detta idylliska och naturnära läge finns förutsättningar att skapa något utöver det vanliga. Det har varit stimulerande att få bebyggelsen att smälta in i de gemytliga omgivningarna och samtidigt skapa boendemöjligheter för olika typer av familjer.

Det har varit viktigt att byggnaderna skall förhålla sig till områdets gestaltning med träpaneler i naturlig färgskala och att skapa förutsättningar för ett socialt och modernt boende. Stor vikt har lagts vid att optimera byggnadernas placering på tomterna för att skapa bästa möjliga solläge samt privata och sociala trädgårdsmiljöer. Byggnaderna har därför placerats på olika höjd och med viss förskjutning till varandra. Stora rum med generösa glaspartier och utgångar till grönskan från flera väderstreck bidrar till att utemiljön flyter samman med bostäderna på ett härligt och modernt vis. Med uteplatser och takterasser får man möjlighet att njuta av solens timmar från tidig morgon till sen kväll. Fokus interiört har legat på att skapa generösa och sociala utrymmen för de moderna familjerna.

Vi har valt en linoljebehandlad träpanel som ger fasaderna en unik och naturlig karaktär. De skarpa linjerna med svarta metall och fönsterdetaljer skapar ett stilig och stramt utseende. Vi har dessutom valt att arbeta med unika detaljer som vackert smide, natursten och entrédörrar i helglas för att maximera ljusinsläppet. Här kommer de boende att njuta av harmonisk arkitektur som är anpassad för att smälta väl in i Saltsjö Boos underbara omgivningar.

Rickard Castillo, RC&C Architects.