Österskär Arkipelag

Parhus & minivilla

Område
Österåker
Adress
Allévägen 1-3, 184 51 Österskär
Säljstart
Pågår
Inflytt
April 2024

Rumsintervall: 3-6 rok

Storlek: 50-135 m2

Arkitekten har ordet.
Ett stenkast från havet med direkt närhet till Stockholms skärgård hittar man idylliska Österskär. Slingriga vägar kring bergknallar, havet och stora romantiska villor karaktäriserar området där jag fick chansen att sätta min prägel. Det har varit utmanande och stimulerande att få bebyggelsen att smälta väl in i de etablerade villakvarteren som omges av havet.

Det har varit viktigt att byggnaderna skall förhålla sig till områdets gestaltning med sadeltak och träpaneler i naturlig färgskala. Stor vikt har lagts vid att optimera byggnadernas placering på tomterna för att skapa bästa möjliga solläge samt privata trädgårdsmiljöer. Byggnaderna har därför placerats på olika höjd och med viss förskjutning i förhållande till varandra. Stora rum med generösa glaspartier och utgång till grönskan från flera väderstreck bidrar till att utemiljön flyter samman med bostäderna på ett härligt vis.

Med uteplats i två väderstreck får man dessutom möjlighet att njuta av solens timmar från tidig morgon till sen kväll. Inne i bostäderna har fokus legat på att skapa generösa och sociala utrymmen för den moderna familjen. Vi har valt en naturfärgad linoljebehandlad träpanel som ger fasaden en unik och mysig karaktär. De skarpa linjerna med repetitiva fönsterband ger en stilig och stram karaktär.

Vi har valt att arbeta med unika detaljer som vackert smide och entrédörrar i helglas för att maximera ljusinsläppet från två väderstreck. Här kommer de boende att njuta av harmonisk arkitektur som är anpassad för att smälta in i Österskärs underbara omgivningar.